Усе про 3 січня

Поділитися новиною

3 січня 2022 року – понеділок. В церковному календарі – день пам’яті митрополита Київського і всієї Русі святителя Петра, в народі – Петрів день. Цього дня 1918 року Київ зайняв корпус січових стрільців Євгена Коновальця, що означало перемогу повстання Директорії під головуванням Володимира Винниченка, а 1900 року німецький фізик Макс Плай викладає свою квантову теорію, яка стала основою сучасної квантової фізики.

3 січня святкується День народження соломинки для коктейлів. Зазвичай соломинки для коктейлів виготовляють з пластику. Її використовують, коли п’ють різноманітні напої: від холодної кави до свіжого смузі. Соломинка вже не здається для людей чимось дивним чи незвичайним. Але варто задуматися, що саме цей виріб відноситься до топ-п’ять предметів з пластику, які забруднюють нашу планету. 3 січня соломинка для коктейлів святкує свій день народження. І це чудова нагода дізнатися про неї більше інформації.

3 січня також святкують Міжнародний день здоров’я та душі. Дуже важливим для добробуту та здоров’я людини відіграє зв’язок душі, розуму та тіла. Наші переконання, цілі, емоції, звички, дії та духовний досвід впливають на гармонію тіла та душі. Тому 3 січня важливо прислухатися до себе та своїх відчуттів, почати нове життя. А ще це початок нового року і нових починань.Сторіччями існує концепція гармонії тіла та душі. Існує чимало способів, які допомагають поліпшити своє здоров’я, досягти добробуту та досягти висот. Наприклад, першим кроком може бути зміна інтер’єру в кімнаті. А потім переходьте до зміни харчування, медитації, уроків усвідомлення себе, духовних практик та нових цілей.Яке завтра свято ще в світі:Гензель в Шотландії;День проти приниження;День штату Аляска в США;Національний день вишні в шоколаді в США;Фестиваль сну (неофіційне свято в Німеччині, яке спрямоване на нормалізацію сну після зустрічі Нового року).

Яке сьогодні, 3 січня, церковне свято

3 січня в церковному календарі – день пам’яті митрополита Київського і всієї Русі святителя Петра. Народився майбутній митрополит на Волині в досить благочестивій християнській родині. Ще в юнацтві прийняв постриг. Пізніше покинув монастир, щоб заснувати свою обитель. Прославився завдяки великій кількості подвигів.1308 року патріархом Константинопольським Петро був зведений на російську митрополію. Це були нелегкі часи для митрополита, протягом яких йому довелося під татарським ярмом переконувати людей сповідувати слово Христа та берегти свою релігію. Помер Петро 1326 року.

Хто святкує іменини: Петро, Юліана (Уляна), Сергій.

Талісманом людей, народжених 3 січня, є онікс. Цей мінерал має цікаву історію, а також незвичайний смугастий окрас. Його поважали представники різних віросповідань. З давніх часів про нього складали легенди. Онікс використовували для лікування різних хвороб і в якості потужного талісмана. Цікавий факт: в астрології вважається, що цей камінь не підходить Близнюкам та Рибам.

Що не можна робити в цей день

3 січня забороняється підглядати та підслуховувати. Вважалося, що після цього можна залишитися без зору і слуху.Не давайте присяги чи обіцянки, а також не піднімайте предмети, які ви знайшли на землі. Інакше незабаром втратите щось важливе.

Народні прикмети і традиції 3 січня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

дивилися, який сьогодні день: якщо снігу багато, то буде гарний урожай;вважалося, який 3 січня день, таким буде вересень;

якщо снігу небагато, а надворі холодно, влітку буде посушливо і спекотно;

в лісі ще довго чується відлуння – скоро будуть чіткі морози;якщо до 3 січня ще не випав сніг, чекайте тяжкого і не врожайного року;світанок яскраво-червоного кольору, скоро почнеться заметіль;

у повітрі в’ються ворони та галки, скоро почнеться сніг, а якщо вони сідають на землю – буде відлига, розмістилися на верхівках дерев – до сильного морозу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...