На Миргородщині призупинили діяльність виробника молокопродуктів, але він продовжує працювати

Поділитися новиною

Товариству що виготовляє молочні продукти, тимчасово заборонили виробництво й обіг харчів. Підприємство дане рішення проігнорувало.

10 грудня товариству з обмеженою відповідальністю “Адонай 2016” тимчасово заборонили виробництво й обіг харчів на потужності у селі Білики Миргородського району. Однак, підприємство продовжує працювати, виробляє продукцію та випускає її в обіг. Як повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби Полтавської області, матеріали перевірки направили до суду та до правоохоронних органів.

У ході перевірки молокопереробного підприємства ТОВ “Адонай 2016” у селі Білики Миргородського району, фахівці ГУ Держпродспоживслужби Полтавської області виявили ряд порушень.

Зокрема, поряд з виробничими приміщеннями зберігають гній від тваринницької ферми, територією підприємства пересуваються коти й собаки. Спецодяг персоналу зберігається хаотично, разом з особистими речами та посудом для вживання їжі, у санітарних кімнатах відсутні засоби гігієни. Повернуту з обігу молочну продукцію зберігають біля холодильних камер, разом з інгредієнтами. Яким чином її використають згодом – невідомо. 

На підприємстві виявили харчові продукти без належної ідентифікації,  інформацію про потужності, з яких їх отримали, не надали. Молочна сировина, яка переробляється, не проходить лабораторний контроль. У виробничих приміщеннях брудно, стіни, стеля  вражені пліснявою,  на підлозі – застій  води та молока. Обладнання миють неякісно, виробничі місткості уражені корозією. 

Продукцію власного виробництва на підприємстві також зберігають з порушеннями – відсутнє маркування. У холодильних камерах специфічний запах та бруд. Відібрані зразки продукції та змиви показали наявність кишкової палички.

ГУ Держпродспоживслужби Полтавської області.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...