Що потрібно знати про новий штам “Омікрон”

Поділитися новиною

18 грудня в Україні повідомили про першу людину, інфіковану коронавірусом «Омікрон». Збудника хвороби виявили в жінки, яка повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомив очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації, народний депутат Михайло Радуцький 18 грудня:

«Хвора на самоізоляції, але є вірогідність, що інфікованих може бути набагато більше. Штам поширюється дуже швидко і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня».

За словами Михайла Радуцького, симптоми варіанта «Омікрон» відрізняються від раніше поширених, зокрема лихоманки, кашлю, втрати нюху та смаку.

Виокремлюють наступні симптоми нового варіанту коронавірусу:

  • першіння в горлі;
  • сухий кашель;
  • сильна втома;
  • болі в м’язах;
  • нічна пітливість.

Наразі відомо, що варіант коронавірусу «Омікрон» більш заразний, ніж «Дельта», і знижує ефективність вакцини, але викликає менш серйозні симптоми.

Зі слів Михайла Радуцького, поширення Україною коронавірусу «Омікрон» з часом призведе до нової хвилі захворюваності. Запобігти тяжкому перебігові хвороби на смерті може вакцинація проти COVID-19. Зробити щеплення можна, звернувшись до свого сімейного лікаря або в центр масової вакцинації.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...