Група з 4 осіб постачала наркотики у слідчий ізолятор

Поділитися новиною

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури припинено протиправну діяльність групи з 4 осіб, які «спеціалізувалися» на постачанні наркотичних засобів до слідчого ізолятора.   

Про це повідомляє Полтавська обласна прокуратура

Схему організував 33-річний так званий «смотрящий» за одним із корпусів установи. Використовуючи свій авторитет і злочинний вплив, він залучив у спільники осіб, які відбувають покарання, а також перебувають на волі.

Метадон і канабіс передавали в установу в посилках із побутовими речами. Наркотичні та психотропні речовини учасники групи реалізовували серед інших в’язнів, а кошти розподіляли між собою. Частина наркотиків видавалась засудженим у якості виграшів в азартних іграх, за які відповідав «смотрящий».

Під час обшуків в установі виконання покарань та за місцями проживання фігурантів на волі правоохоронці вилучили пакети та згортки з канабісом, шприци із залишками наркотичних і психотропних речовин, чорнові записи.

Наразі учасникам групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, за попередньою змовою групою осіб). Окрім цього, так званому «смотрящому» інкриміновано вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 255-1 КК України (умисне встановлення та поширення злочинного впливу в слідчому ізоляторі). 

Також усім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Заходи з викриття проведено за участі працівників установи виконання покарань.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

LIVE OFFLINE
track image
Loading...