На Полтавщині один із найвищих рівнів оплати праці в аграрній галузі

Поділитися новиною

В Україні за січень-жовтень середньомісячна заробітна плата штатних працівників української сільгоспсфери зросла на 18,5% у порівнянні з відповідним періодом попереднього року, зокрема, зарплата виробників харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зросла на 14,4%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики України посилаючись на дані Державної служби статистики України.

“У жовтні 2021 року розмір середньої заробітної плати штатних працівників у сільському господарстві склав 12 827 грн і в порівнянні з попереднім місяцем збільшився на 8,5%”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найбільший рівень оплати праці в сільському господарстві спостерігається в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях.

Нагадаємо, у Державному бюджеті на 2022 рік для Мінагрополітики передбачаються видатки, зокрема на: фінансову підтримку сільгосптоваровиробників – 4,4 млрд грн; підтримку фермерських господарств – 180 млн грн; проведення земельної реформи – 139,4 млн грн; проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи державного земельного кадастру – 237,8 млн грн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...