Зеленський поговорив із Байденом: переговори тривали півтори години

Поділитися новиною

Закінчилася телефонна розмова президента Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена, яка тривала приблизно півтора години.

“Завершив півторагодинну розмову з президентом США. Він ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні”, – написав Зеленський у Twitter.

Розмова почалася пізніше запланованого часу: стартувала о 20:34 за київським часом замість 19:30.

Зеленський поговорив із Байденом: переговори "після Путіна" тривали півтори години

Переговори відбувалися після переговорів Байдена з президентом країни-окупанта РФ Володимиром Путіним увечері 7 грудня.

ДОПОВНЕНО О 22:54. В ОП повідомили, що сторони скоординували позиції щодо подальших кроків у пошуку шляхів до миру на Донбасі. Зеленський підкреслив, що Україна має чіткі пропозиції щодо розблокування мирного процесу, і влада готова обговорювати їх у різних форматах.

Глави держав також предметно обговорили шляхи підтримки України в протидії гібридній агресії.

Особливу увагу приділив Зеленський проблематиці енергетичної безпеки. Він наголосив, що українська сторона розглядає Північний потік-2 виключно через призму енергетичних і безпекових гарантій гарантій, а його просування позбавляє Україну важливого чинника стримування російської агресії.

У зв’язку з цим були обговорені конкретні кроки, які можуть бути здійснені для посилення енергетичної стійкості України.

Найближчими днями Байден обговорить ситуацію довкола України з лідерами Польщі, Угорщини, Румунії, Болгарії, Чехії, Словаччини та країн Балтії.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...