Полтавщина буде готуватись до оборони в разі агресії зі Сходу

Поділитися новиною

На сесії Полтавської обласної ради запропонували розробити проєкт оборонної, мобілізаційної роботи та національного спротиву.

З цією пропозицією виступив депутат Сергій Бульбаха. За його словами, в умовах військової агресії Росії проти України ця програма має забезпечити виконання завдань територіальної оборони області, формування руху опору та підтримку захисників України:

«Ви знаєте загальну ситуацію, яка склалася на зовнішніх кордонах країни. Буквально тиждень тому Міністр Оборони наголосив про можливе вторгнення російської армії на території України. Я хочу нагадати, що Полтавщина знаходиться як на шляху чистого сходу на столицю, так само на шляху з півночі і північного-сходу на місто Київ».

Сергій Бульбаха запропонував голові Полтавської обласної державної адміністрації Олегу Синєгубову дати доручення Департаменту з питань оборонної роботи  про виокремлення відповідної обласної програми. Та винести це питання на найближчу бюджетну сесію обласної ради.

Планують організувати навчання з відбиття нападів та збереження об’єктів критичної інфраструктури.

Також  поліція взаємодіятиме з добровольцями для оборони Полтави та забезпечення мешканців від дій мародерів та панікуючих натовпів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...