На Гадяччину знову приїде екобус. Коли й куди?

Поділитися новиною

Відходи приймають тільки від населення. У грудні екобус працюватиме не тільки у Полтаві, а й на території інших громад Полтавщини.

У Полтаві протягом грудня екобус, який збирає на утилізацію використані люмінесцентні лампи, термометри та батарейки, матиме 22 стоянки. Про грудневий графік чергувань мобільного пункту прийому небезпечних відходів повідомили на сайті міського КАТП-1628.

Зазначається, що цього місяця екобус курсуватиме з 10:00 до 17:30 (крім вихідних). Спеціалізований автомобіль Citrоёn Jumper буде зупинятися чергуватиме за такими адресами:

Які відходи можна здати в полтавський екобус:

люмінесцентні лампи;

ртутовмісні термометри;

акумулятори;

батарейки.

Водночас екобус не приймає розбиті термометри та лампи.

Як здавати небезпечні відходи

Цілі потрібно здавати в заводському пакуванні. А якщо такого немає, то треба завернути їх хоча б у саморобну картонну тару — окрему для кожної лампи або термометра.

Усі зібрані небезпечні відходи комунальники передають ліцензованій фірмі ТОВ “Полекозахист” для подальшої їх утилізації. Батарейки КАТП-1628 зберігає на своєму складі, а потім відвозить до Києва, де організація “Екологічні інвестиції” відправляє їх в Румунію на перероблення.

Наголошується, що відходи приймають тільки від населення. Організації повинні самостійно укладати договори на утилізацію з підприємствами.

Окрім того, у грудні в 13 громадах Полтавської області працюватиме обласний екобус:

1 грудня – Градизька громада;

2 грудня – Оржицька громада;

3 грудня – Семенівська громада;

6 грудня – Диканська громада;

7 грудня – Новоржицька громада;

8 грудня – Лубенська громада;

9 грудня – Гоголівська та Великосорочинська громади;

10 грудня – Білицька громада;

13 грудня – Петрівсько-Роменська та Лютенська громади;

15 грудня – Заводська громада;

17 грудня – Миргородська громада.

Громади можуть замовити послугу зі збору небезпечних відходів шляхом укладення договору. До того ж у населених пунктах самостійно визначають маршрут руху екобуса, місце його стоянки, день і час приїзду.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...