У Гадячі п’яний водій намагався дати хабаря

Поділитися новиною

Щоб уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 51-річний житель Миргородського району пішов на злочин.

Чоловік отримав обвинувачення у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Порушника зупинив інспектор сектору реагування патрульної поліції відділення № 1 (Гадяч) Миргородського райвідділу. За допомогою хабаря водій прагнув переконати поліцейських не складати адміністративний матеріал за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Надання неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

Окрім того, відносно водія склали протокол за керування у стані алкогольного сп’яніння, а також вручили йому постанову про накладення штрафу за частиною 1 статті 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

За надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінальний кодекс України передбачає від 17 тисяч до 68 тисяч гривень штрафу або від двох до чотирьох років обмеженням чи позбавлення волі.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...