Головні новини неділі і ночі

Поділитися новиною

21 листопада мітингувальники намагалися прорватися до Офісу президента і вимагали звільнити голову ОП Андрія Єрмака; за даними розвідки, РФ готує напад на південь і схід України у 2022-му – актуальні новини 21 листопада.

Про акцію до Дня Гідності та Свободи

На Майдані Незалежності кілька тисяч людей прийшли відзначити День Гідності та Свободи, а також вшанувати загиблих під час Революції Гідності.

На Майдані активісти розгорнули банер, адресований президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку.

Після акції на Майдані та панахиди на Алеї Героїв Небесної сотні учасники прийшли до Офісу президента, але до будівлі не дійшли через невеликий кордон поліції. Вони почали просити поліцію пропустити їх на територію до будівлі ОПУ.

Учасники акції оголосили вимогу звільнити  Андрія Єрмака, інакше через 10 днів почнуть безстрокову акцію з вимогою імпічменту  Зеленського.

Про  Росію

Як повідомив керівник Головного управління розвідки Міноброни України Кирило Буданов, РФ сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня-початку лютого. Речник президента РФ Дмітрій Пєсков відреагував на інформацію українських та західних спецслужб про підготовку вторгнення в Україну: Пєсков заявив, що “не можна виключати” можливі провокації, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Про які саме провокації йдеться, він не уточнив.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Росія стягує війська до кордону з Україною, щоб максимально підняти ставки у майбутніх переговорах.

Про інші важливі новини

Представник президента у Конституційному суді, нардеп Федір Веніславський вважає, що повноцінні висновки щодо операції із затримання “вагнерівців” можна буде робити після завершення розслідувань за трьома напрямами.

У центрі міста Вокеша (Вісконсин, США) позашляховик в’їхав у багатолюдний різдвяний парад – понад 20 людей отримали поранення, і кілька людей загинули.

Про імпорт. Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну.

Про вугілля. В Україну прибув перший із семи законтрактованих компанією ДТЕК кораблів із понад 60 тисячами тонн вугілля.

Про інвестиції. UkraineInvest отримала 27 попередніх заявок на проекти від інвесторів на загальну суму понад 2 мільярди доларів. З них 17 надійшли від українських інвесторів, 10 – від представників міжнародних компаній.

Про корпоративне управління. Міністерство енергетики призначило Віктора Пинзеника членом наглядової ради Магістральних газопроводів без дотримання процедури, передбаченої для цього чинним законодавством.

Про транзит. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що ідеальним терміном продовження контракту з “Газпромом” на транзит газу є 15 років.

За інформацією із відкритих джерел.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...