У Веприку перевірили об’єкти торгівлі

Поділитися новиною

9 листопада відбулись перевірки об’єктів торгівлі на території Великобудищанської громади

Згідно розпорядження комісії з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної з поширенням короновірусної хвороби COVID-19, 9 листопада, на території Великобудищанської об’єднаної територіальної громади була створена група , щодо перевірки дотримання протиепідемічних заходів під час роботи в період карантину на об’єктах торгівлі які розташовані на території села Веприк.

У складі комісії були: два дільничні офіцери Великобудищанської громади Сергій Кайола та Станіслав Шестопалов, заступник сільського голови Ігор Близнюк, фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Миргородського районного управління Держпродспоживслужби Сергій Тимошенко, представник «БМ» в якості фіксуючого ЗМІ.

Комісією було перевірено дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України №1236 та постанови головного санітарного лікаря №17 на шести об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами. Під час перевірки виявлялися деякі незначні порушення, більшість з них ліквідовувалися негайно фізичними особами підприємцями.

В основному порушення були стосовно поновлення ліній розмежування та відсутності, або присутність в неповному об’ємі інформації, щодо профілактики короновірусної інфекції. Місця для обробки рук антисептиком, сміттєві баки для використаних ЗІЗ та інформація про масковий режим були присутні на кожному об’єкті, Продавці під час роботи дотримувалися протиепідемічних заходів, були в засобах індивідуального захисту. Покупці також дотримувались встановленого режиму.

За результатами перевірок складена довідка, щодо проведення комісійних перевірок дотримання тимчасових рекомендацій. Надано терміни для усунення недоліків, які в подальшому будуть перевірятись.

Подібного роду перевірки зараз проходять по всій Україні, не оминуло це і громади колишнього Гадяцького району. За інформацією Держпродспоживслужби, в п’ятницю 5 листопада проводились перевірки на території Петрівсько-Роменської громади. Де були зафіксовані серйозні порушення протиепідемічних норм, за якими було складено 2 протоколи на громадян та один протокол на фізичну особу підприємця, власник буде оштрафований на суму від 3 до 17 тисяч гривень. Громадяни ж будуть вимушені сплатити по 170 гривень штрафу.

Протиепідемічні норми на даний є дуже важливими і потрібними. Не варто їх ігнорувати, як мінімум, заради безпеки своїх близьких та себе. Прості правила допоможуть уникнути неприємностей, як зі здоров’ям, так і з законом.

Влад Лидзарь “БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...