Готуйтесь – Полтавщина на порозі “червоної” зони епіднебезпеки

Поділитися новиною

У Полтавській області спостерігається напружена ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. В регіоні фіксують рекордні показники за кількістю летальних випадків та нових хворих.

Про це повідомив на апаратній нараді 8 листопада директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

“Ситуація в області залишається складною. Ми не виходимо на плато, постійно фіксуємо, як госпіталізованих, так і нових хворих на COVID-19. Б’ємо рекорди за кількістю летальних випадків, і за кількістю пацієнтів. Люди інфікуються, вірус є надзвичайно контагіозним. На один зареєстрований випадок є 15 контактних осіб. Зі зростанням захворюваності на COVID-19 також йде підйом захворюваності на ГРВІ. Якщо раніше фіксували 10-15 викликів “швидких” по ГРВІ, то сьогодні – 100-150 викликів за добу. Тобто, паралельно йде дві інфекції: і гострі респіраторні вірусні інфекції, і COVID-19”, – повідомив Віктор Лисак.

У лікарнях області на стаціонарному лікуванні перебуває 1297 хворих із підтвердженим діагнозом “гостра респіраторна хвороба COVID-19” та 57 – із підозрою на COVID-19, із використанням апаратів ШВЛ – 111.

Щодо вакцинації, то в області наразі щеплено 35% населення.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначив, що відповідно до темпів інфікування на коронавірусну інфекцію Полтавщина перебуває на порозі “червоної” зони.

“В області ми і далі фіксуємо велику кількість хворих на COVID-19. Минулого тижня фіксували кілька антирекордів — було майже 1300 хворих за добу. Це викликає занепокоєння. Ми фактично стоїмо на порозі “червоної” зони. Якщо і далі буде спостерігатись негативна динаміка, то будуть запроваджені відповідні карантинні заходи, які властиві “червоній” зоні епіднебезпеки. Вакцина в області є, будемо збільшувати темпи вакцинації”, – наголосив Олег Синєгубов.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...