У Гадячі за продаж спиртного дітям на правопорушників склали адмінпротоколи

Поділитися новиною

Ювенальні поліцейські відділення №1 (місто Гадяч) Миргородського районного відділу поліції склали адміністративні протоколи стосовно двох продавців магазинів за продаж алкоголю неповнолітнім (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Діти передані під опікунство навчальному закладу. Їх стан здоров’я задовільний.

До поліції Гадяча надійшло повідомлення від місцевих громадян, що на одній із вулиць міста в стані сильного алкогольного сп’яніння перебувають підлітки. За вказаною у зверненні адресою негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції та ювенальні поліцейські.

На місці події правоохоронці встановили, що троє хлопців, одному з яких 15, а двом іншим по 17 років, вживали на вулиці спиртні напої, які придбали в місцевих магазинах. Діти перебували практично в безпорадному стані. Зважаючи на неспроможність юнаків самостійно пересуватися та реальну небезпеку такого стану для їх здоров’я, правоохоронці застосували відносно них спеціальний захід – поліцейське піклування. У подальшому працівники поліції встановили особи неповнолітніх, їх батьків та опікунів та передали дітей під опіку навчального закладу.

За цим фактом поліція склала відносно 17-річних хлопців два адміністративні протоколи за частиною 1 статті 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали скерували до Гадяцького районного суду.

Окрім того, поліцейські склали 2 протоколи за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно продавців магазинів, які продали алкоголь неповнолітнім. Адміністративні матеріали спрямували на розгляд адміністративної комісії для прийняття рішення щодо притягнення правопорушників до відповідальності та доцільності продовження ліцензії на здійснення відповідного виду господарської діяльності.

Також вирішується питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності батьків неповнолітніх за частиною 3 статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Шановні батьки та особи, що їх замінюють! Задля недопущення подібних випадків з дітьми, поліція Полтавщини радить ретельніше контролювати їх дозвілля. Роз’яснюйте неповнолітнім наскільки небезпечним є вплив алкоголю на здоров’я людини. Доведіть до них, що за вчинення подібних правопорушень передбачена юридична відповідальність. Організуйте дітям здорове активне дозвілля, щоб уберегти їх від необачливих вчинків. Не забувайте, що за безпеку дітей відповідальні дорослі!

Шановні підприємці, продавці! Нагадуємо, що за продаж неповнолітнім алкоголю, тютюнових виробів та електронних сигарет передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 6 800 до 13 600 гривень (стаття 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Окрім цього, суб’єкт господарювання за порушення вимог закону може бути позбавлений ліцензії на продаж підакцизних товарів. Та головне – продаючи алкоголь дітям ви наносите непоправну шкоду їх здоров’ю, наражаєте їх на небезпеку, оскільки в стані сп’яніння діти можуть бути як жертвами злочинів, так і їх учасниками. Офіційний сайт Національної поліції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...