Гадяцькій лікарні виділили кошти на придбання кисневої станції

Поділитися новиною

21 жовтня за рішенням пленарного засідання сесії Полтавської обласної ради депутатами було підтримано субвенцію з місцевого бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Інформація з фейсбук-сторінки Олексія Матюшенка

Кошти буде спрямовано на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам. Зокрема, на Гадяцьку міську клінічну лікарню буде виділено 3 млн грн, Миргородську центральну районну лікарню — 3 млн грн, та на Лохвицьку міську лікарню — 1,5 млн грн. Ці кошти вже надійшли до місцевих бюджетів для закупівлі кисневої станції.

Це дасть можливість повністю відмовитися від «мороки» із кисневими балонами і перейти на станцію, яка самотужки буде генерувати кисень та транспортувати його пацієнтам через лікарняні трубопроводи.

Гадяцька лікарня є лікарнею інтенсивного лікування та має «ковідний пакет», тож тут надають допомогу хворим із колишніх Зіньківського, Лохвицького та Шишацького районів. Сьогодні використовується близько 100 кисневих балонів, а це 4000 літрів кисню щодня. У Миргородській районній лікарні використано 120 кисневих балонів, що дорівнює 4800 літрам кисню.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...