За підробку COVID-сертифікатів уже звільнили трьох лікарів

Поділитися новиною

У зв’язку з випадками підроблення документів про ковід-щеплення вже звільнено трьох лікарів.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування поінформувала заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

МОЗ звернулося до місцевих влад стосовно відсторонення керівників закладів охорони здоров’я, по тих закладах, де ведуть кримінальні провадження (у зв’язку з підробкою документів з вакцинації — ред.). Наразі маємо зворотній зв’язок і таку статистику: було звільнено трьох лікарів, оголошено догану ще трьом лікарям, і ведеться службове розслідування в шести регіонах”, – сказала Карчевич.

Також заступник міністра повідомила, що згідно з моніторингом МОЗ, у соціальних мережах та публічному просторі виявлено 210 тисяч повідомлень стосовно продажу та купівлі документів про ковід-щеплення. Інформація про них направлена до правоохоронних органів.

Окрім цього, за словами Карчевич, МОЗ за допомогою електронних інструментів має можливість відстежувати на рівні кожного закладу охорони здоров’я інформацію стосовно використання вакцини та кількості проведених щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Міністерство охорони здоров’я направило листи-подання до власників закладів охорони здоров’я з вимогами відсторонити від роботи керівників тих закладів, де лікарі можливо підробляли документи про вакцинацію, на час кримінального провадження.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...