Українці розмитнили 60 тисяч євроавтівок, сплативши податків на 2 млрд гривень

Поділитися новиною

Скористатися спрощеним розмитненням автомобілів на єврономерах згідно з українським законодавством можна до десятого листопада 2021 року.

Про це нагадала Державна митна служба України.

Учасники бойових дій, які перебувають безпосередньо на території ООС, можуть скористатися цими спрощеннями до восьмого лютого 2022. За даними на 25 жовтня, оформлено майже 60 тисяч автівок на єврономерах. До бюджету вже сплачено суму понад два мільярди гривень. Для порівняння – за 100 днів з дня введення спрощеного розмитнення в Україні було оформлено майже 40 тисяч євроблях» та сплачено до бюджету 1,4 мільярда гривень.

Ці спрощення стосується легкових автомобілів та авто для перевезення вантажів, загальною вагою до 3,5 тонн, які були ввезені в Україну в режимі тимчасового ввезення або транзиту і до 31 грудня 2020 року перебували тут. З року випуску авто мало минути п’ять і більше років. Такі транспортні засоби тимчасово звільняються від сплати ввізного мита.

Відтак, власники мають сплатити акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єму двигуна) та ПДВ – 20%; від суми акцизного податку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...