Де на Гадяччині відсьогодні заборонено ловити рибу?

Поділитися новиною

Нагадуємо, з 1 листопада 2021 року в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У переважній кількості областей вона триватиме до початку весняно-літньої нерестової заборони, в деяких – до закінчення зимового періоду. За порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Рибоохоронними патрулями Держрибагентства створено інтерактивні онлайн карти з переліком зимувальних ям та їх географічними координатами. Крім того, на картах також можна ознайомитись із зонами, забороненими для рибальства протягом усього року.

Інтерактивні онлайн карти можна переглянути за посиланням https://bit.ly/2Y1cKym
Інформація, нанесена на карти, регламентується наказами відповідних територіальних управлінь Держрибагентства, Правилами промислового рибальства та Правилами любительського і спортивного рибальства.

«Для нас було важливо відобразити інформацію у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб перебуваючи безпосередньо на водоймі, громадянин міг відкрити карту та зрозуміти, в забороненій чи дозволеній зоні для рибальства він знаходиться, де починаються та закінчуються межі заборонених ділянок», – зазначає т.в.о. Голови Держрибагентства Андрій Забуга.

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановленої заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

На території колишнього Гадяцького району заборона вводиться у межах території регіонального ландшафтного парку «Гадяцький»:

1) «Хомина яма», р. Псел, Вельбівський старостат;

2) «Пруткове», р. Псел, Рашівський старостат;

3) «Кінські бази», р. Псел, Рашівський старостат;

4) «Залив Бойчиха», р. Псел, Рашівський старостат;

5) «Вербичка», р. Псел, Рашівський старостат;

6) «Акваторія заливу «Гес», Веприцький старостат.

У цей час любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. 

За добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф – до 170 грн.

Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову – ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф – до 680 грн.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...