На Полтавщині розрахували субсидії та пільги. Дізнайтесь, що призначили вам

Поділитися новиною

Відповідно до законодавства житлова субсидія та пільги на оплату послуги опалення (централізованого, автономного та індивідуального) в опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації скоординував роботу управлінь соціального захисту населення області щодо своєчасного проведення першого етапу розрахунку житлових субсидії та пільг на оплату житлово-комунальних послуг з урахуванням послуги опалення за жовтень (відповідно до кількості днів опалювального періоду).

З метою своєчасного нарахування житлових субсидій та пільг управліннями соціального захисту згідно наявних баз даних проведено значний необхідний обсяг робіт щодо визначення розміру субсидій та пільг по кожному одержувачу.

Субсидії за жовтень поточного року нараховано 115,6 тис. сімей на загальну суму 115,5 млн. грн, пільги нараховано відповідно 62,1 тис. пільговиків на загальну суму 54,1 млн. грн.

Виплата житлових субсидій та пільг у грошовій готівковій формі за жовтень поточного року буде проведена через банківські установи в першій декаді листопада, через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» до 25 листопада, згідно графіку.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг  у безготівковій формі будуть перераховані АТ «Ощадбанк» на рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг до 18 листопада цього року. 

Аналогічний обсяг робіт буде виконано управліннями соціального захисту з 15 по 25 листопада щодо визначення розміру субсидій  та пільг за листопад. Згідно попередніх даних кількість одержувачів субсидій збільшиться з листопада до 150 тис. сімей.

Одночасно повідомляємо, що сім’ї, які на сьогоднішній день не отримують субсидію, можуть звернутись за її призначенням подавши відповідну заяву та декларацію:

–       у сільській місцевості – до уповноважених осіб територіальних громад;

–       в містах обласного значення – до управлінь соціального захисту населення.

Документи для призначення житлової субсидії також можна подати скориставшись он-лайн сервісом,  перевагою якого є його цілодобова доступність кожного дня, не виходячи з дому.

У разі, якщо заява буде надана протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Тобто, якщо звернення надійде до 15 грудня, то право на отримання субсидії буде розглянуто з жовтня.

Інформацію щодо призначення сім’ї житлової субсидії, термін, на який її призначено, розмір та спосіб виплати можна дізнатися за посиланням, де у відкритому доступі знаходиться Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій.

Про це повідомив Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...