У Лохвицькій громаді посилили карантин

Поділитися новиною

Відповідне рішення прийняли 26 жовтня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили у Лохвицькій міській раді.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила ввести на території Лохвицької міської територіальної громади додаткові карантинні заходи:

– заборонити приймати відвідувачів закладам громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо), окрім адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

– заборонити приймати відвідувачів у закладах розважальної діяльності (нічні клуби, дискотеки);

– заборонити приймати відвідувачів у закладах культури, проводити культурні масові заходи;

– припинити діяльність ринків, крім продовольчих;

– заборонити діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (готелі, хостели);

– перевести школи на дистанційне навчання, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів, а також крім шкіл, усі працівники яких отримали повний курс вакцинації;

Дані обмеження не застосовуються за наявності у всіх відвідувачів (крім дітей) та співробітників негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту, якому не більше 72 години. Або за наявності сертифікату, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. 

Закладам загальної, середньої освіти, які опалюються природним газом, рекомендують перейти на дистанційну форму навчання до 2 листопада.

“Ситуацію, яка склалася на території громади із захворюваністю на гостру респіраторну хворобу COVID-19 варто вважати критично. Станом на 26 жовтня 41 хворий перебуває на лікуванні у стаціонарі, 112 – лікується амбулаторно, з підозрою на захворювання відібрано проби у 120 пацієнтів”, —  повідомив головного лікаря Лохвицької міської лікарні Віктора Бурлея.

Наразі у Лохвицькій громаді вакциновані 41,4 % жителів.

Лохвицька міська рада

LIVE OFFLINE
track image
Loading...