З 8 листопада невакцинованих працівників відсторонятимуть від роботи: кого це стосується

Поділитися новиною

Кабінет Міністрів оприлюднив зміни до Постанови, що передбачає відсторонення від роботи представників професій, що передбачають обов’язкову вакцинацію від COVID-19.

Зокрема, норма набере чинності 8 листопада.

Обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

-центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

-місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

-закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

“На час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється з урахуванням згідно з нормами закону. Відсторонення працівників та державних службовців здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу (державної служби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Строк відсторонення встановлюється до усунення причин, що його зумовили”,

– йдеться у постанові.

Водночас, це не стосується тих працівників, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень проти СOVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19виданий закладом охорони здоров’я.

МОЗ планує збільшити перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Це працівники:

– підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

– установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей реабілітаційних закладів;

– підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...