На дорозі «Гадяч-Опішня» встановлять інтерактивний радар

Поділитися новиною

Агентство місцевих доріг продовжує дбати про безпеку руху на автошляхах. Олексій Басан, директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області», повідомив, що цього року на Полтавщині встановлять 5 інтерактивних радарів.

«Маємо успішний досвід використання інтерактивних радарів для вимірювання швидкості у Мачухах та на в’їзді в Полтаву з боку Харкова, продовжимо їх встановлювати на місцевих дорогах. В цьому році встановимо такі пристрої в селі Нехвороща на дорозі Нові Санжари – Нехвороща, в селі Калайдинці на дорозі Чорнухи – Лубни, в селі Шилівка на дорозі Гадяч – Опішня, в Миргороді та в селі Сем’янівка.»

Інформацію із пристроїв аналізують фахівці підприємства, вивчають інтенсивність руху, враховують найбільшу швидкість та відсоток перевищення дозволеної швидкості.

Нагадаємо, що інтерактивний радар – це спеціальний пристрій, який обладнаний датчиком руху. Якщо водій перевищує швидкість у 50 км/год, то на екрані відображається швидкість червоним кольором та сумним смайликом. Якщо їхати менше, ніж 50 км/год – на екрані відображається швидкість зеленим кольором і смайлик нагородить такого водія посмішкою.

Основна функція цього радару – профілактична, тобто інформує водіїв про швидкість. Такі пристрої масово використовують закордоном і вже довели свою ефективність. Показ швидкості психологічно діє на водія і спонукає зменшити швидкість.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...