“Наша допомога і підтримка надихає солдатів на подвиги” – волонтери Гадяччини здійснили поїздку в зону ООС

Поділитися новиною

Про це повідомила Елена Будник на своїй сторінці у Фейсбук.

“Вже вкотре волонтери Гадяччини здійснили поїздку своїми «бойовими конями» до солдатів на «0», щоб потішити їх всілякими смаколиками, забезпечити реманентом та приладдям таким необхідним для виконання бойових задач аби захищати мир та спокій усіх нас.
Зрозуміло, звичайно, що велика кількість людей не сприймають серйозно події, котрі відбуваються не в них під будинком. Але … там на «0»… солдатам досить важко виконувати таку відповідальну та важливу функцію як захист без нашої з вами підтримки.
Більшість жителів, котрі «проживають» там не мають ні хвилини спокою від тріскотні автоматних та кулеметних черг, вибухів снарядів та мін. Діти, зростаючи у таких умовах, мріють лише про одне: виспатися та не бути голодними. Умови війни не залишають їм вибору…
Дивлячись на все це, бачимо ще й інший бік сьогодення. Життя, коли в небі розриваються феєрверки. Виникає запитання:

“Невже немає розуміння болю і втрат котрі відбуваються в серці країни?” Сьогодні, як ніколи, дії потребують злагодженості, а країна – позбавлення від ворога! Ворога, який лише за 500, а то і за 150 метрів від вогневих позицій. Він загрожує смертю для наших захисників – чиїхось братів, сестер, батьків та матері, котрі перебувають у бліндажах та окопах.
Наша з вами допомога, а в окремих випадках просто підтримка солдатів, надихає їх на подвиги. Цю підтримку та тепло на своїх плечах доносять до бійців волонтери, не шкодуючи ні сил, ні часу, ні засобів. Проте, зібрати та доправити всі ті смаколики та гостинці з року в рік стає важче, тому що це навантаження покладаються на одних і тих же людей – людей з великим добрим серцем. Для інших же «подвиг» – святкування з феєрверками… випустивши у небо «тисячі» – це «подвиг» перед сусідом, перед односельцями, перед конкурентом…
За останні 6 місяців не всі сільські громади долучилися до підтримки солдатів, котрі боронять наш мир та спокій. Хтось ігнорує, хтось не довіряє, хтось не вірить, хтось як каже «платить шалені податки на війну»… інші «їх туди не посилали»…, але спокійно при цьому збагачуються далеко від лінії фронту.

У громадах є й ті, хто розуміє реальну загрозу, яку нам заподіяли наші «любі сусіди-брати-москалики». От саме ті свідомі українці і не полишають свою добру справу – справу спільної боротьби проти ворога.

Жителі села Ручки найактивніше надавали і надають допомогу. Також велика вдячність громадам сіл: Хитці, Максимівка, Ціпки, Мала Побиванка, Пирятинщина, Глибока Долина, Гречанівка, Мартинівка, Лютенька, Соснівка, Березова Лука, Рашівка, Сватки, Красна Лука та окремим жителям с.Римарівка (Геращенко В., Небрат С. та Кулініч С.). Небайдужим жіночкам та дівчатам с. Хитці: Леся Котяш , Світлана Таран, Інна Бантікова, Людмила Мисюра , Марія Дяченко, які безпосередньо перед виїздом екіпажу в складі двох автомобілів, наготували смачних вареників для військових.


Гадячанки Олена Будник , Катерина Волощук , Людмила Литвиновська , Валентина Качала – напекли пирогів та вергунів, аби передати часточку свого тепла та підтримки в переддень свята Покрови для захисників та захисниць на «0». Людмила Білич передала солдатам домашніх “заготовок” – помідорів та огірочків.
Фермери Краснолуцької ТГ Підгайко В., Йосипенко М., Пшеничний Г., Кошовий С. придбали мотопомпу. Нізямов О. надав метал для виготовлення буржуйок.


Чичило Віталій, Сироткіна Анастасія (м.Київ), Самойленки Сергій та Вікторія, Супрун Андрій та Катерина, Патюк Павло, Фесенко Анатолій надали кошти для придбання бензопил.
Лютенська школа, Мартинівська школа, Березоволуцька школа, Рашівська школа, Соснівська школа, Пластуни с.Пирятинщина, Політехнічний ліцей м.Києва, а саме гімназія №287 при ліцеї, намалювали малюнки для солдат та зібрали продукти харчування і смаколики.


Медикаментами та засобами захисту забезпечили: Ільєнко Юлія (м.Київ), Альона Пишная (м.Київ), Наталія Дорогань (м.Гадяч), Алла Ільченко (м.Гадяч).
Пальне на поїздки надали: Роман Мішур – вереснева поїздка; Роман Юхименко , Олег Боцула , Вячеслав Таран , Володимир Усик , Сергій Шаповал – жовтнева поїздка.


Доставили допомогу, підтримку та “тепло” Світлана Таран , Сергій і Наташа Реви та Іван Волощук .
Разом – ми сила!” – йдеться у повідомленні.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...