“Безпечна Полтавщина” – перша централізована система відеоспостереження

Поділитися новиною

У Полтавській області поступово реалізовують найбільший проєкт з цифровізації регіону – “Безпечна Полтавщина”.

Він полягає у тому, що по всій території області встановлюватимуть камери відеоспостереження, завдяки яким правоохоронці, рятувальники чи інші служби зможуть попереджати й розкривати злочини, оперативно реагувати на надзвичайні події.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Система централізована, тому, крім відеовузлів, до неї зможуть доєднатися будь-які камери, які відповідатимуть необхідним технічним вимогам. Це, наприклад, камери територіальних громад, будь-яких установ й організацій або навіть камери, які встановлені на вашому будинку чи подвір’ї. Зараз же область – це умовна біля пляма, бо все відеоспостереження фактично працює порізно”,

– зауважив голова облдержадміністрації.

На виїздах із великих міст і вздовж основних транспортних магістралей, наприклад, у Решетилівці, Хоролі, селі Копили на трасі М-03, у Карлівці на Р-11, у селі Мачухи на М-22, встановлять 42 відеовузли. На кожному з них – по три камери, які фіксуватимуть номери, марку й колір автівок, запам’ятовуватимуть їхній маршрут та будуть моніторити ситуацію довкола. Надалі кількість відеовузлів планують збільшувати.

Уся інформація з камер надходитиме до моніторингових центрів у Головному управлінні Нацполіції в Полтавській області та до Полтавської ОДА.

Як працюватиме система “Безпечна Полтавщина”? Для прикладу: автомобіль тікає з місця аварії. Правоохоронці бачать на камері номер автівки, вбивають у базу, вона одразу видає маршрут, яким рухалося або рухається в режимі реального часу авто.

Проєкт вже реалізовують. З-закордону до України вже прибули сервери та софт, незабаром їх будуть встановлювати, надійшли також оглядові камери. Ще два види камер мають надіслати протягом місяця.

Систему “Безпечна Полтавщина” створюють за кошти обласного бюджету.

“У перспективі ця система може інтегруватися до загальнонаціональної мережі безпеки, що дасть змогу об’єднати декілька областей в одну державну мережу. “Безпечна Полтавщина” стане найбільшим проєктом із цифровізації регіону. Так поступово втілюємо в життя Стратегію розвитку області на 2021-2027 роки, яку презентували на початку року”,

– підсумував Олег Синєгубов.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...