Дізнайтеся, яке сьогодні свято, що можна робити, а що заборонено

Поділитися новиною

Сьогодні, 16 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день продовольства та Всесвітній день здорового харчування. До вашої уваги традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити!

У суботу, 16 жовтня, іменини відзначають власники таких імен: Дениса, Павла, Петра.​ Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ: МІЖНАРОДНІ СВЯТА ТА ПОДІЇ

Всесвітній день здорового харчування.Всесвітній день хребта.

Міжнародний день продовольства.

Всесвітній день анестезіолога.

Всесвітній день хліба.

День Шефа.

День нетворкінгу.

1918 — на з’їзді Вільного козацтва у Чигирині делегати від 5 українських губерній і Кубані обрали отаманом Вільного козацтва генерала Павла Скоропадського. Цього ж дня він видав указ про відродження козацтва, в яке було записано близько 150 тисяч сімей.

1946 — за вироком Нюрнберзького трибуналу у Нюрнберзькій в’язниці страчені нацистські злочинці (Йоахім фон Ріббентроп, Вільгельм Кейтель, Ернст Кальтенбруннер, Альфред Розенберг, Ганс Франк, Вільгельм Фрік, Юліус Штрайхер, Фріц Заукель, Альфред Йодль і Артур Зейсс-Інкварт).

1963 — Вперше запущений в космос триступеневий носій ракети “Восток”, за допомогою якого на орбіту виводилися багатомісні космічні кораблі “Восток”.

1964 — Китайська Народна Республіка провела перше випробування ядерної зброї.

1968 — Між урядами СРСР і ЧССР був підписаний договір про умови тимчасового перебування радянських військ на території Чехословацької Соціалістичної Республіки.

1978 — Іван Павло II (до інтронізації — Кароль Юзеф Войтила) став 264-им Папою римським і першим неіталійцем на папському престолі з 1523, одним з наймолодших понтифіків в історії та першим папою слов’янського походження.

1987 — У Львові створено Товариство Лева.

2005 — У Сан Луїсі (Аргентина) завершився Чемпіонат світу з шахів ФІДЕ. За результатами чемпіонату, чемпіоном світу з шахів став болгарський гросмейстер Веселін Топалов.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Якщо хмари пливуть низько, буде негода.

Ворони купаються в дощових калюжах – до біди.

Якщо на Дениса Пізнього пішов сніг, зима буде холодною.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

У жодному разі не можна сьогодні купувати і навіть планувати покупку чогось великого.

Не варто у цей день йти на поводу у шлунку.

Жінкам не рекомендується стояти або сидіти на порозі будинку довше як хвилину.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...