Поділитися новиною

Ми розуміємо, що впродовж насиченого робочого тижня ви могли пропустити корисні новини, які сталися в країні. Тому, щоб зекономити ваш час та дати максимум інформації, ми підготували для вас ТОП-новин тижня.

1.Україна може у жовтні-грудні цього року отримати транш МВФ у розмірі близько 1,4 млрд дол.

2. 600 тисяч домогосподарств із початком опалювального сезону у жовтні будуть платити за газ 16,5 грн/куб замість 8 гривень. Це стосується споживачів, які після втрати свого постачальника були автоматично переведені на постачальника останньої надії.

3. Із 21 жовтня пасажири і водії міжрегіональних рейсів повинні бути вакциновані або мати негативний тест на COVID. Правило стосується: автомобільного, авіаційного та залізничного транспорту.

4. Середня вартість оренди земельних паїв на Полтавщині значно зросла – за пай, який у середньому становить 3,7 га із 10 до 25 тисяч.

5. На Полтавщині усі охочі можуть вакцинуватись від коронавірусу у місцевих відділеннях «Укрпошти». У Гадячі пункт вакцинації діє за адресою: вул. Полтавська, 22,  з 8:00 до 17:00.

6. На Лубенщині розслідують кримінальну справу, підозрюваними в якій виступають двоє правоохоронців – у одному із населених пунктів громади 30-річна жінка заявила про групове зґвалтування.

7. Фізичній особі-підприємцю Ірині Опришко тимчасово заборонили виробництво та обіг харчових продуктів на потужностях, розташованих у Сергіївці. Під час інспектування виявили невідповідності гігієнічним вимогам, які становлять загрозу для життя та здоров’я у продуктах, які постачалися до навчальних закладів.

8. На Лютенському малиннику працювали неоформлені робітники. Порушення виявив інспектор праці – суд оштрафував підприємця на 8500 гривень.

9. Опалювальний сезон у Гадячі розпочнеться 19 жовтня. Про це повідомив міський голова, під час засідання сесії.

10. Участь у Гадяцькому пів марафоні 14 жовтня, взяли 87 осіб. Забіг присвячений Дню захисників та захисниць України.

БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...