Вартість оренди земельних паїв на Полтавщині зросла

Поділитися новиною

Середня вартість оренди земельних паїв в області зросла за останній рік.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов 12 жовтня під час брифінгу, присвяченому 100 дням роботи ринку землі. За його словами, в області зросла вартість оренди паїв:

«Якщо взяти за період хоча б року, то ми маємо збільшення (ціни оренди – прим. авт.) за пай з 10 тисяч до 25 тисяч, а він в області становить 3,7 га».

Сергій Фролов говорить, що запровадження ринку землі поступово впливає на ріст ціни продажу земельної ділянки, а також на вартість оренди земельної ділянки:

«Вартість оренди буде продовжувати зростати, тому що відбувається певна конкуренція в сфері земельних відносин. Суб’єкти господарювання, які використовують уже не один рік земельні ділянки, будуть робити все для того, щоб працювати на цій земельній ділянці, у яку вкладені певні інвестиції, у покращення її родючості землі».

Зі слів директора Департаменту, запровадження обігу земель найбільше вплине на ті галузі сільського господарства, які мають великі капітальні вкладення – садівництво та зрошення.

«Вкладаються величезні гроші в проведення комунікацій, закуповується досить дороге обладнання для зрошення. Зрозуміло, що ця земельна ділянка є у власності. Це обладнання і кошти будуть досить довго працювати у сільгоспвиробника. У вигідному положенні будуть і власники земельних паїв, які хочуть скористатися правом продажу, і ті аграрії, які хотіли б мати у власності землі сільгосппризначення», – каже Сергій Фролов.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...