«Перша сотня» – володар другого місця патріотичної гри “Петлюрівський вишкіл – 2021”

Поділитися новиною

З 7 по 9 жовтня 2021 року у с. Білики Білицької селищної ради проведено обласну військово-патріотичну гру «Петлюрівський вишкіл – 2021»

Про це повідомляє Гадяцька Міська рада

У змаганнях взяли участь десять кращих команд з усієї Полтавщини. Гра входить до обласної програми національно-патріотичного виховання. Вона має навчальну та оздоровчу цілі. Гадяцьку міську територіальну громаду на змаганнях представляла команда «Перша сотня» ОЗО «Сарська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької міської ради» (керівники Лисенко І.В., Карасюк О.В.).

Насиченою була програма заходу першого дня, адже учасники брали участь у 4 конкурсах-змаганнях, які були заліковими:

«Строю та пісні» – виконання стройових прийомів (згідно з вимогами Стройового статуту Збройних Сил України) та виконання державною мовою стройової пісні військово-патріотичного спрямування;

«Воєнно-історичний конкурс» – конкурс знавців історії України (Українська революція 1917-1921 років, українські військові формування першої чверті ХХ століття, життя і діяльність Симона Петлюри, вшанування його пам’яті, героїзм українців під час Другої світової війни, сучасні збройні сили України, війна на сході України (війна на Донбасі);

 «Вогнева підготовка» (мішень № 4 з дистанції 10 м);

Метання навчальної «гранати».

Ми щиро вітаємо команду «Перша сотня», яка перемогла у конкурсі «Строю та пісні» і виборола ІІ місце в конкурсі «Метання навчальної «гранати» та достойно представила нашу Гадяцьку міську територіальну громаду посівши друге загальнокомандне місце.

У індивідуальних змаганнях «Метання навчальної гранати» учень 10 класу ОЗО «Сарська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької міської ради» Дерев’янко Ярослав виборов друге місце.

         На другий день змагань гра була особливою, адже більшу частину часу було виділено на військовий вишкіл здобувачів освіти (команди одночасно-почергово працювали на 10 локаціях) і тому в максимально-стислий термін відпрацювали елементи різних видів сучасного бою, вивчили мінно-саперну справу, гренадерську, тактичну, стрілецьку, медичну та інші елементи. Також учасники команди і їх керівники отримали сертифікати про проходження військового вишколу по всіх видах підготовки.

Висловлюємо подяку за підготовку дітей до змагань керівникам команди – працівникам ОЗО «Сарська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Гадяцької міської ради»: учителю фізичної культури Лисенку Івану Володимировичу та учителю географії Карасюку Олександру Володимировичу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...