Небезпека Полтавщині опинитись в “червоній зоні” – реальна

Поділитися новиною

Показники захворюваності та смертності погіршуються. Прогноз експертів невтішний для всієї України

Про це повідомляє директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак,

За індикаторами визначення епідемічної небезпеки від COVID-19 на 11 жовтня Полтавська область перебуває у “помаранчевій” зоні. Для полтавців існує реальна небезпека опинитися у “червоній” зоні, а це знов загрожує низкою жорстких карантинних обмежень. І головне – все більше людей наражаються на небезпеку захворіти та померти від ускладнень COVID-19.

“Наполягаю, що для запобігання стрімкого розповсюдження COVID-19, збереження здоров’я та життя, відповідально дотримуйтеся правил епідбезпеки. Вакцинуйтеся, адже вакцинація рятує від смерті і тяжкого перебігу хвороби! Обов’язково носіть маски у громадських місцях, не забувайте про соціальну дистанцію, користуйтеся антисептиками!”

– звернувся Віктор Лисак до жителів Полтавщини.

Хоча за останній тиждень за темпами вакцинації населення від COVID-19 Полтавська область в загальному рейтингу Міністерства охорони здоров’я України перебуває на 2-му місці, а за увесь час вакцинації накопичена кількість введених доз на 100 тисяч населення Полтавщини становить понад 60 тисяч, розслаблятися не варто, бо штам “Дельта” COVID-19 продовжує вражати людей, повідомили у Полтавському обласному центрі громадського здоров’я Полтавської обласної ради.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...