«Нафтогаз» попереджав про можливий зрив опалювального сезону: яка ситуація у Гадячі

Поділитися новиною

Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» занепокоєна низькою активністю виробників тепла з укладання трирічних угод на закупівлю природного газу. Про це йдеться на сайті компанії:

«Місцевим органам влади та іншим власникам підприємств теплопостачання важливо вчасно ухвалити всі необхідні рішення та взяти на контроль контрактування обсягів газу, необхідних для своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону. Станом на початок вересня трирічні угоди на постачання газу з «Нафтогаз Трейдингом» уклали 493 виробники тепла. Це приблизно 45% підприємств, що отримували газ від Нафтогазу в попередньому опалювальному сезоні. Наразі до «Нафтогаз Трейдингу» для укладання трирічних контрактів звернулося 572 підприємства ТКЕ та ОСББ,» – йдеться у повідомленні.

Ми поцікавилися, яка ситуація у КПТГ «Гадячтеплоенерго» і чи буде початок опалювального сезону у місті вчасно.

Олександр Гавриленко, начальник КПТГ, повідомив, що договір із «Нафтогазом» укладений вчасно. Також є кошти на попередню оплату газу, як того вимагає «Нафтогаз».

Що стосується підготовки потужностей комунального підприємства до опалювального сезону – то усе йде згідно графіка. Теплові мережі на 100 % підготовлені до початку опалювального сезону, а котельні на 85% (залишилась суто технічна робота, як наприклад, встановлення монометрів).

Загалом, запевнив, що проблем із початком опалювального сезону чи якихось збоїв не буде. Зазвичай, опалювальний сезон стартує 15 жовтня. Проте, рішення про початок і закінчення опалювального сезону мають право приймати органи місцевого самоврядування, при дотриманні деяких умов.  Зокрема, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує + 8 градусів, то в регіоні можна розпочинати опалювальний сезон.

Нагадуємо, що із початком опалювального сезону, у Гадячі зросте тариф на тепло.

Для населення:

послуги з постачання теплової енергії становитиме 2233,67 грн./Гкал з ПДВ        

послуги з постачання гарячої води становитиме 134,26 грн/м3 з ПДВ.

Для потреб бюджетних установ, організацій та інших споживачів тариф на:

послуги з постачання теплової енергії 3367,32 грн./Гкал з ПДВ        

Підготувала Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...