На Полтавщині виявили 280 га насаджень нарковмісних речовин

handcuffs

Поділитися новиною

У Полтавській області поліцейські виявили 280 га незаконних посівів маку та 3 га коноплі.

Про це повідомляє ГУ НП в Полтавській області

Під час операції під умовною  назвою “МАК” на Полтавщині поліцейські виявили 23 тисячі рослин маку та майже чотири тисячі кущів конопель.   

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавської області, з травня до вересня в регіоні працівники поліції проводили оперативно-профілактичні заходи “МАК”. За допомогою безпілотної аеророзвідки виявили 280 га незаконних посівів маку та 3 га коноплі.  

За фактами порушень вимог законодавства щодо культивування нарковмісних рослин слідчі обласного управління поліції Полтавщини розпочали 135 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 310 Кримінального кодексу України (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель). У 72 кримінальних провадженнях правопорушникам уже повідомили про підозру, йдеться у повідомленні.  

Крім цього, правоохоронці склали 25 адміністративних протоколів, з них 17 протоколів за ст. 106-1 (Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки), вісім – за ст. 106-2 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Операція “МАК” – виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, встановлення осіб, причетних до правопорушень, з метою припинення їх протиправних дій та притягнення винних до адміністративної або кримінальної відповідальності.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...