На Полтавщині 57,6% дітей до року вакциновані проти поліомієліту

Поділитися новиною

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

“Рівень охоплення щепленнями від поліомієліту (дітей до 1 року, поліо-3) в 2021 року є недостатнім, за 8 місяців 2021 року — 53,0 %. За таких темпів до кінця року без вживання додаткових заходів досягти потрібного для колективного імунітету показнику в 95 % не вдасться”, – зазначили у МОЗ.

У Полтавській області цей показник вище середнього по Україні і складає 57,6%.

Низькі рівні в наступних областях України: в Херсонській- 40,7 %, Івано-Франківській — 42,2 %, Закарпатській — 43,1 %, Запорізькій — 46,2 %, Харківській — 46,5 %, в Одеській та Київській областях — 47,5 %. У Чернівецькій та Львівській — по 48,5 %, у Рівненській — 48,9 %.

Де, коли та кому варто вакцинуватися?

Вакцинувати від поліомієліту потрібно з народження малюка. Щеплення обов’язково потрібно проводити комплексно, не пропускаючи жодного для збільшення резистентності організму до хвороби.

1 доза — 2 місяць життя дитини.

2 доза — 4 місяць.

3 доза — 6 місяць.

4 доза — 18 місяць.

5 доза — 6 років.

6 доза — 14 років.

Безкоштовна вакцинація проти поліомієліту проводиться у сімейного лікаря чи педіатра в державних медичних закладах, а також приватних, що уклали договори із Національною службою здоров’я України.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...