Якою буде територія Гадяцької лікарні після ремонту?

Поділитися новиною

Проект із «Благоустрою території Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня» представили на сайті Гадяцької міської ради.

Дотримання правил благоустрою території лікарні – запорука якісного комплексного підходу до вирішення проблеми комфортного перебування хворого на стаціонарному лікуванні та максимально наближення цих умов до домашніх.

Територія Гадяцької лікарні є надзвичайно функціональною: тут розміщені п’ять корпусів (центральний, поліклінічний, терапевтичний, інфекційний та екстреної медичної допомоги), бактеріологічна лабораторія, архів, киснева, складські приміщення, гаражі.

КНП «Гадяцька міська центральна лікарня» – лікарня для цілодобового надання медичної допомоги населенню. За рік у закладі лікували 5 605 пацієнтів, із них містян – 2839 осіб. Автомобілями «швидкої допомоги» доставили 1125 хворих.

Для злагодженої роботи інфраструктури закладу щоденно завозять медикаменти, кисень, вивозять за графіком побутові відходи, забирають білизну для прання. Зрештою, щоденно транспортують хворих на медичних каталках, в інвалідних візках.

Територія Гадяцької лікарні не оновлювалася з часів заснування нашої держави незалежною та потребує капітального ремонту та відновлення. В теперішньому стані ця територія є не тільки  позбавленою сучасних складових зовнішнього благоустрою, а ще й становить певну небезпеку для пішоходів, пацієнтів лікарні, персоналу, відвідувачів, в тому числі, через пошкоджений рельєф проїзної частини та тротуарів. Це все створює незручності під час проїзду, переходів.

Тому виникла потреба в реалізації проекту із «Благоустрою території Комунального некомерційного підприємства «Гадяцька міська центральна лікарня».

Розуміючи ситуацію, що склалася, Гадяцька міська рада, на баланс якої після децентралізації передали лікарню, долучилася до заходів з благоустрою території Гадяцької лікарні. 

На даний час на території лікувального закладу вже виконані роботи з встановлення бордюрів. Також будуть проводитись роботи із капітального ремонту асфальтного покриття на території КНП «Гадяцька міська центральна лікарня», на реалізацію якого з бюджету громади виділено 600 тисяч гривень.

Мета проекту:

Капітальний ремонт під’їзних шляхів, благоустрій подвір’я та території  довкола будівель лікарні згідно запропонованого проекту.

Заходи благоустрою згідно проекту cпрямовані, в першу чергу, на здійснення  відповідних  рішень з облаштування  пішохідних  доріжок, пандусів, розміщення майданчиків та тротуарів, автостоянок, проїздів з урахуванням технологічної потреби, вуличного освітлення, створення зелених зон для  відвідувачів, що кожного дня проїжджають та проходять по цій території.

Для кого цей проект:

Пацієнти, які перебувають на лікуванні (лікарня на 200 ліжок)

Персонал лікарні (390 працівників)

Працівники екстреної медичної допомоги

Відвідувачі медзакладу

Результатом реалізації даного проекту буде  не тільки покращення естетичного вигляду центрального заїзду, території навколо корпусів та двору, його  озеленення та оздоблення, а ще й практична складова, пов’язана з зручністю під’їзду для машин екстреної медичної допомоги, автотранспорту з медикаментами, киснем; з полегшенням та безпекою пересування пацієнтів, відвідувачів і персоналу лікарні, мешканців міста та сіл.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...