На Гадяччині відбувся фестиваль “Підкова козацької слави”

Поділитися новиною

Сьогодні, 17 вересня, в селі Червоний Кут Гадяцької міської територіальної громади відбувся фестиваль «Підкова козацької слави». Його щороку організовують із нагоди річниці підписання Гадяцького договору.

Нагадаємо, 16 вересня 1658 року – на козацькій раді поблизу міста Гадяч було укладено угоду про повернення козацького гетьманату до складу Речі Посполитої. Відповідно до цієї угоди, мало постати Велике князівство Руське, яке поруч із Польським королівством і Великим князівством Литовським ставало би третім суб’єктом Речі Посполитої. Однак, основні перетворення залишилися на папері, оскільки польський Сейм ратифікував договір у значно урізаному вигляді, скасувавши його головні положення.

Святкування розпочалося о 15.00 театралізованим дійством, у якому взяли участь представники усіх громад Гадяччини. Щирий український гумор, веселі пісні, запальні танці і смачні частування – це все було протягом вечора.

Також гостям фестивалю представили театралізовані козацькі розваги. Усі бажаючі могли відвідати гастрономічні локації “Від куреня до куреня” та зробити тематичні фото біля фотозон.

Далі – фотозвіт із фестивалю від редакції “БМ”

Фото та відео – “БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...