Українці зможуть отримати по дві пенсії: кому та коли видадуть гроші

Поділитися новиною

За словами Марченка, новий рівень пенсійної реформи планується запустити в 2023-2024 роках.

У найближчі два роки в Україні буде запущена накопичувальна пенсійна система, яка дасть можливість українським пенсіонерам отримувати дві пенсії: солідарну та накопичувальну. 

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час участі в “Українському фінансовому форумі”. 

За словами Марченка, новий рівень пенсійної реформи планується запустити у 2023-2024 роках, після чого українці зможуть отримувати дві пенсії – солідарну і накопичувальну.

“Ми на порозі пенсійної реформи. Ми приєдналися до цього процесу і шукаємо способи для запуску пенсійної реформи у 2023-2024 роках”, – повідомив Марченко.

“Йдеться про накопичувальний рівень, а державний бюджет буде ключовим механізмом перерозподілу”, – підкреслив Марченко.

За словами Марченка, накопичувальна пенсія дасть поштовх для розвитку фондового ринку. “Потрібно накопичувати та створювати блага для себе”, – зазначив міністр.

Хто буде першим:

Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, уряд прийняв рішення про те, що першими на соцпакети з накопичувальною пенсією зможуть претендувати такі групи населення:

  • соціальні працівники;
  • освітяни;
  • воєнний.

Накопичувальні пенсії: що необхідно знати

  • Кабінет міністрів планував у 2021 році розпочати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи.
  • Прем’єр Шмигаль заявив, що запуск в Україні накопичувальної пенсійної системи в найближчі 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.
  • У липні цього року Кабінет міністрів затвердив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку в якості органу ліцензування в системі накопичувального пенсійного забезпечення.
  • 3 серпня 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні планується введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями з 2023 року.
  • 17 серпня 2021 року був оприлюднений проект запуску накопичувальної пенсії.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...