Дистанційка і карантинні заходи: у Міносвіти розповіли про новий навчальний рік

Поділитися новиною

Навчання триватиме до 1 липня 2022 року. Новий навчальний рік в Україні розпочнеться у середу, 1 вересня. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Перший урок рекомендовано присвятити відзначенню 30-ї річниці Незалежності України. “Освітній процес у школах розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що структура і тривалість навчальних року, тижня, дня, занять, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

У Міносвіти наголошують, що цей навчальний рік буде тривати з “дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину”. Крім того, школи можуть самостійно змінювати режим роботи закладу.

“В умовах пандемії навчання за потреби може відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання відповідно до положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти”, – наголосили у МОН.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...