Купатися не рекомендують: спеціалісти дослідили воду в Пслі та Груні

Поділитися новиною

Гадяцький відокремлений підрозділ  ДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ» інформує, що радіаційний фон в м. Гадяч за минулий тиждень становив 12,8 мкр/год при середніх багаторічних показниках до 1986 р  12-14 мкр/год.

В плані моніторингу з 26 липня по 29 липня відібрано та лабораторно досліджено 3 проби води з відкритих водойм в пунктах культурно-побутового використання  в  р.Псел, р.Грунь. Відхилень від нормативних показників згідно ДСП №173-96  по санітарно – хімічних показниках  не виявлено. По мікробіологічних показниках (ЛКП) виявлено перевищення нормативу.

                                                                              Індекс ЛКП                                           Індекс ЛКП

                                                                              фактично                                               в нормі до 5000

р. Псел (пляж) м. Гадяч                  7500                                                         5000

                           (2 проби)

р. Грунь м.Гадяч (1 проба)                 9300                                                      5000

Патогенних мікроорганізмів в воді не виявлено.

Із джерел централізованого питного водопостачання (водорозподільча мережа) в м.Гадяч  досліджено 6 проб питної на відповідність вимог ДСанПіН  2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною». Відхилень по санітарно – хімічних показниках  не виявлено. Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 3 пробах – виділено загальні коліформи (вул.Гагаріна 76, вул.Тельмана 18а, вул.Полтавська,45).

З індивідуального шахтного колодязя досліджено 1 пробу води на вміст нітратів, перевищення ГДК (50 мг/дм3) виявлено в 1 пробі с.Сари (82,6мг/дм3 ).

В зв’язку з підвищеним рівнем мікробного забруднення води в річці Псел та річці Грунь, з метою недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань серед населення купатися тимчасово до покращення показників не рекомендується.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...