Задушив, бо вона сказала, що більше його не любить

Поділитися новиною

Ранок минулої неділі на Гадяччині почався не спокійно. Від мешканців Біленченківки, Гадяцької міської тергромади, почали надходити повідомлення про те, що на околиці села, в яблуневому саду, знайшли тіло жінки із ознаками насильницької смерті.

Жертві було 24 роки. Вона жителька села, мати двох неповнолітніх дітей. Відомості за даним фактом правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч. 2 п. 10 ст. 115 (Умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством) Кримінального кодексу України.

Під час оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські здобули інформацію, яка дала їм підстави обґрунтовано підозрювати у скоєнні жорстокого, умисного вбивства 27-річного жителя Гадяча Олексія Бєлоусова. Як виявилось згодом – це колишній чоловік убитої.

У селі кажуть, що донедавна пара жила у мирі та злагоді. Проте, кілька місяців тому, повернувшись із заробітків, Олексій запідозрив Ангеліну (так звали жертву) в невірності. Через це вони й розлучилися. Ангеліна залишилася жити у Біленченківці, а Олексій – переїхав у Гадяч.

Як стверджують їхні спільні знайомі, відтоді, між колишнім подружжям почались масштабні сварки. Олексій став агресивним у відношенні до колишньої, часто кидався на неї із кулаками. Одного разу, Ангеліна навіть була госпіталізована до медзакладу і зверталася із заявою про побиття до правоохоронних органів. Проте, це не врятувало її.

Напередодні трагедії, Ангеліна була в гостях у друзів. Кажуть, що додому поверталась не пізно. Проте, вже близько 22 години її почали шукати. Знайшли вранці,  вже мертву.

Правоохоронці одразу почали оперативно-розшукові та слідчі дії – розповсюдили фото підозрюваного, оглядали місця, де ймовірно він міг знаходитись, перевіряли усі автомобілі, які проїздили повз місце злочину. 

Поки велися пошуки, жителі села, без перебільшень, перебували у страху. Вулиці перетворилися на пустку, із дворів практично ніхто не виходив, дітей не випускали із будинків. Люди боялися, бо не знали, на що здатен зловмисник. Тільки одиниці долучилися до його пошуків.

Олексія знайшли практично через добу, по обіді, 26 липня, – як виявилось, він утік не далеко від місця злочину. Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, підозрюваний переховувався на території старого інтернату, зовсім поруч із будинком своєї жертви…  Саме там, на горищі будинку, його знайшов близький друг родини і передав правоохоронцям.

Кажуть, що під час затримання він не заперечував своєї причетності до вбивства. Але, запевняв, що не хотів цього робити. Мовляв, образився на Ангеліну, бо вона сказала, що більше його не любить…

Наразі, правоохоронці готуються повідомити фігурантові підозру у скоєнні вбивства, поєднаного зі зґвалтуванням,  вирішується  питання про обрання йому запобіжного заходу.

За даним фактом слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури, здійснюють розслідування за п. 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

«БМ»

Фото із соціальних мереж.

У соцмережах друзі, рідні та колеги співчувають родині загиблої. А також, у зв’язку із скрутним матеріальним становищем, просять допомогти матері Ангеліни – Оксані Омельченко.

Номер карти ПриватБанку 5168 7574 2588 7488  (Оксана Володимирівна Омельченко).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...