Осінній призов: Полтавщина має відправити на строкову військову службу 795 громадян

Поділитися новиною

Для виконання державного завдання щодо осіннього призову громадян з Полтавської області потрібно буде відправити до обласного збірного пункту понад 795 осіб, повідомляють np.pl.ua

Про це на апаратній нараді у Полтавській ОДА повідомив заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай. Він також звернувся до очільників громад та голів районних призовних комісій з проханням взяти на особистий контроль оповіщення та організацію роботи призовних комісій. Також до плідної співпраці закликав поліцію та медиків.

“Восени державне завдання щодо призову громадян на строкову військову службу з Полтавщини складало 544 особи. Дана призовна комісія проходила в умовах пандемії та з дотриманням карантинних заходів. Для виконання планового завдання виклику підлягало понад 17 тис. громадян віком 18-27 років. План призовними комісіями навесні був виконаний на 100%”, – розповів Едуард Бородай.

Кращими, за результатами призову, стали призовні комісії Кременчуцького району, Полтавського району та призовна комісія Полтави. Нижче своїх потенційних можливостей працювали призовні комісії Лубен, Лубенського районну (громади Лубенська, Гребінківська та Оржицька) та призовна комісія Гадяча.

“Територіальні комплектувальні центри не ставлять за мету притягувати до відповідальності осіб, які не з’явилися відповідно до повістки, та додавати роботу правоохоронним органам. Але, якщо громадяни не розуміють та ігнорують законодавство, то вживаються відповідні заходи. Протягом весняного призову на 22 особи направили матеріали за ухилення від призову. З них 6 уже передали до суду, 9 закрито і 7 перебуває у впровадженні”, – розповів заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату.

За його словами, основними проблемними питаннями були непорозуміння з громадами щодо їхнього обов’язку в оповіщенні, у зв’язку з новим адміністративно-територіальним устроєм. Тож вже під час осіннього призову, сподіваються у Полтавському обласному військовому комісаріаті, з огляду на досвід, такі питання не виникатимуть.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...