Головні новини, які ви могли пропустити – в огляді від «Базар Медіа в Україні» (16.07.21)

Поділитися новиною
  1. Майже 2 тисячі ветеранів військової служби та силових структур прийшли 14 липня до Верховної Ради і Кабміну на мирну акцію протесту. Єдиною вимогою був перерахунок пенсій – через недосконалість законодавства, ті працівники силових структур, які звільнилися до 2018 року, отримують набагато менші пенсії за тих, що пішли у відставку нещодавно. До того ж, у липні, розмір пенсійних виплат став ще меншим, ніж раніше  – деякі пенсіонери не дорахувались 1000 гривень, а деякі й більше. 

ПРОТЕСТ ПЕНСІОНЕРІВ-СИЛОВИКІВ

2. Верховна рада у четвер, 15 липня, заборонила продаж лікарських засобів неповнолітнім, ухваливши у другому читанні законопроект №5122.

Так, закон забороняє відпуск ліків, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом, малолітнім особам, а також доставку препаратів кінцевому споживачу – малолітній особі. Тепер малолітній покупець повинен пред’явити документ, що підтверджує його вік. У разі відмови покупця надати такий документ ліки йому не продадуть.

МАЛОЛІНТІМ НЕ ПРОДАВАТИМУТЬ ЛІКИ

  • На Полтавщині від початку дії ринку землі, тобто з 1 липня, уклали 86 угод щодо продажу земельних ділянок. Загальна їх площа на території області, за якими зареєстрували угоди, становить 154 гектари. Це найбільше в Україні, повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку.

ВАРТІСТЬ ПРОДАНИХ ДІЛЯНОК 3 МЛН. 690 ТИС. ГРН.

4. У Полтавській області з 18 липня розпочинає рух новий міжобласний автобусний рейс Гадяч – Харків.Час відправлення з автостанції Гадяча – 12:00. Автобус їде через Зіньків. Вартість квитка до Харкова – 200 грн. Поїздка триває  2 години 30 хвилин.

Квитки можна придбати у касі автостанції «Гадяч», на офіційному сайті автовокзалу чи скориставшись мобільним додатком.

НОВИЙ АВТОБУСНИЙ МАРШРУТ

5. У Гадячі створили опорний заклад освіти на базі Гадяцького ліцею №4 імені Лесі Українки. Відповідно, із метою збереження освітнього закладу, Біленченківська школа буде філією Гадяцького опорного закладу.

СТВОРИЛИ ОПОРНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

6. На Гадяччині одними з перших стали збирати ранні зернові в акціонерному товаристві «Гадяцьке бурякогсподарство». Тільки у Мартинівці за день зібрали 700 тонн зерна. Урожайність пшениці складає 60-70 центнерів з гектару, ячменю – 40-50 центнерів . Запорукою успішних жнив аграрії називають своєчасно підготовлену техніку. Попри непрості погодні умови, керівник господарства прогнозує гарний врожай.

ПОЧАЛИСЯ ЖНИВА

7.   Надзвичайна ситуація сталася у Гадячі, 12 липня. Бітумна емульсія розлилася із спецавтомобіля підприємства ТОВ «ГРАНДСТРОЙ», через пошкодження ємності для перевезення. Унаслідок цього, дорога від гадяцького мосту (вул. Полтавська) і далі «об’їзна» вул. Тельмана, Конституції були залиті емульсією. Наслідки, найімовірніше, будуть ліквідовувати шляхом засипання усієї площі забруднень піщаною сумішшю.

ГАДЯЧАНИ ПОШКОДИЛИ АВТО РОЗЛИТИМ НА ДОРОГУ БІТУМОМ

8. За минулий тиждень в Україні потонули 94 людини із них 12 дітей, а за минулий місяць — 124 людини, серед яких 16 дітей. Рятувальники наголошують, що кількість жертв під час купання зростає. Лише впродовж 13 липня, на водоймах країни потонуло 5 дітей.

У той же час, навіть гадяцькі підлітки продовжують випробовувати долю, стрибаючи із мостів та інших саморобних конструкцій у воду.

ЗАКЛИКАЄМО БАТЬКІВ ПРОВЕСТИ ІЗ ДІТЬМИ ВИХОВНІ БЕСІДИ.

9. 17 липня,  на стадіоні у Петрівці Роменській відбудеться Свято села.

У програмі із 10 години спортивні змагання, о 15-й розважальна програма для дітей,  далі урочистості, о 19-й святкова лотерея, концерт та дискотека. Впродовж свята діятимуть виставки-продажі, частування українськими стравами, розваги та вікторини.

ЗАПРОШУЄМО ВІДВІДАТИ СВЯТО!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...