«Одне лічать, а друге калічать»

Поділитися новиною

До редакції звернулася Наталія Ходатенко, директор Біленченківського цеху з пошиву мішків, за її словами: «У Біленченківці біля її підприємства невідомі люди технікою руйнують асфальтне покриття з метою його подальшого вивезення. Не розумію, чому мене не проінформували, адже, якщо роботи проводять від міської чи сільської ради можна було б попередити.  Викликала поліцію, чекаю на екіпаж.»

Коли ми приїхали на місце події, на виклик вже прибули поліцейські, які складали адміністративний протокол та рекомендували призупинити роботи до визначення їх законності. Також на місці події був Іван Підгайний, староста Біленченківської сільської ради та Володимир Бакута, завідувач сектору земельних ресурсів виконавчого комітету Гадяцької міської ради. Пізніше прибув і міський голова Володимир Нестеренко.

«На минулому тижні була в справах у сільраді і цікавилася, що збираються робити біля цеху. Адже розпочали розчистку території. Чіткої відповіді від старости так і не отримала. Сьогодні ж, під час обідньої перерви, мені зателефонував охоронник з цеху і повідомив, що хтось знищує асфальтне покриття біля цеху. Навіщо ламати, а потім в результаті – буде болото після дощу», – говорить Наталія Ходатенко.

Володимир Нестеренко: «Всі дозволи на проведення робіт є, тому не розумію в чому справа. Навіщо робити з цього велику проблему. Працівники виконують свою роботу.»

Іван Підгайний: «Тут працювала наймана техніка, за простій якої доведеться заплатити немалі гроші. Замість того, щоб працювати, витрачаємо час на суперечку. Асфальт вивозять для того, щоб покращити дорогу у Рудиках, Грипаках, Писарівщині та Островерхівці.»

Так, «нічим» можна сказати і закінчився інцидент. Всі роз’їхалися за своїми справами, а староста сільради запропонував нам поїхати, подивитися куди возять асфальт. Тільки не зовсім зрозуміло, навіщо в одному місці руйнувати, щоб в іншому полагодити. Але ми не будівельники, як міський голова, зі своїм могутнім стратегічним мисленням.

Хоча нинішня економічна ситуація в нашій державі спричиняє дуже багато незручностей в підприємницькій діяльності на всіх рівнях. Проблеми відчуваються дуже гостро, а особливо для дрібних підприємців. Влада повинна дбати про підприємців, знаходити спільну мову та сприяти розвитку малого і середнього бізнесу, адже саме від цього на пряму залежить економіка нашого краю – і робочі місця, і податки в місцевий бюджет. Але, як показує практика, в нас продовжують працювати за принципом «одне лічать, а друге калічать».

Вікторія Цимбал.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...