День народження Ніколи Тесли, День польоту на парасольці, День футбольного свистка

Поділитися новиною

10 липня народився Нікола Тесла — сербський та американський винахідник і фізик. Він походив із сербської сім’ї, згодом став громадянином США. Тесла найбільш відомий своїми винаходами у галузі електрики, магнетизму та електротехніки. Зокрема йому належать винаходи змінного струму, поліфазової системи та електродвигуна зі змінним струмом. Був ключовою фігурою під час побудови першої гідроелектростанції на Ніагарському водоспаді.

День польоту на парасольці

Хто і коли вигадав цей день, але, напевно у цю мить він думав про милу і казкову Мері Поппінс, а можливо, тим самим прагнув людям нагадати про вітер змін.

День футбольного свистка

Цей атрибут в футбольному матчі з’явився понад 140 років тому. До 1878 року футбольні судді не мали свистка, тож впродовж гри використовували голоси. Ще, щоб звернути на себе увагу подавали знаки та дзвеніли дзвоником. 10 липня 1878 року в Англії вперше був використаний свисток. Просто судити гру довірили поліцейському, і коли на полі виникла бійка, він, за звичкою, свиснув у свисток. Налякані гравці одразу заспокоїлися.

Іменини сьогодні святкують: Юрій, Єгор, Іван та Жанна.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...