За кілька днів Гадяцька РДА буде повністю ліквідована

Поділитися новиною

Про це повідомляє Євген Греков, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації у Фейсбуці.

“Три райони області мають фіналізувати реорганізацію структурних підрозділів РДА. Кременчуцька райдержадміністрація ці процеси завершила першою. У районі 100% структурних підрозділів і райдержадміністрацій, які реорганізувалися, закриті.

По Миргородському району лишилися дві юридичні особи – Гадяцька і Лохвицька РДА. За кілька днів вони мають бути ліквідовані. 50% підрозділів по колишніх РДА Лубенського району закриті. Суттєвих зрушень після минулого засідання немає по Полтавському району. По окремих структурних підрозділах були об’єктивні проблеми.

Ми аналізували їх із головою райдержадміністрації, але всі питання мали бути вирішені ще до початку липня. Полтавській РДА потрібно оновити інформацію по кожному структурному підрозділу, який перебуває на етапі реорганізації в районі, й активізувати роботу з їх припинення.

Також необхідно доопрацювати ще одне питання. Територіальні громади не перереєстрували право власності по низці об’єктів майна, переданих їм районними радами. Цей юридичний аспект дуже важливий, адже одна справа – мати акти про приймання-передачу, але доки зміни не внесуть у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, громади юридично не є власниками відповідних об’єктів.

Розумію, що необхідні витрати на розробку технічних паспортів, проте по невеликих об’єктах це невеликі кошти. На більші потрібно поступово кошти закладати. Тому на етапі приймання-передачі зупинятися не можна. Необхідно довести роботу до логічного завершення.”

БМ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...