ГОЛОВНІ НОВИНИ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ – В ОГЛЯДІ ВІД «БАЗАР МЕДІА В УКРАЇНІ» (09.07.21)

Поділитися новиною

1. У Верховній Раді  зареєстрували законопроєкт, який буде стимулювання збільшення народжуваності. За першу і другу дитину – 50 тисяч, а третю і кожну наступну – до 150 тисяч гривень.

ПЛАНУЮТЬ ЗБІЛЬШИТИ ВИПЛАТИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ

2. В Україні право встановлювати тарифи на опалення передали місцевим органам влади. Про це повідомила прес-служба Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послу. Також місцеві органи затверджуватимуть плани розвитку виробників і постачальників тепла

МІСЦЕВА ВЛАДА БУДЕ ВСТАНОВЛЮВАТИ ТАРИФИ НА ОПАЛЕННЯ

3. На обліку в Полтавській регіональній службі зайнятості станом на 1 липня перебуває 18 тисячі безробітних.

НА ПОЛТАВЩИНІ 18 ТИСЯЧ БЕЗРОБІТНІХ

4. Із 1 липня  скасували мораторій на продаж землі. За останню  добу в Україні здійснено 42 земельні операції.  Найбільше – у Вінницькій та Полтавській областях – по п’ять. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

ПОЛТАВЩИНА ЛІДИРУЄ ЗА КІЛЬКІСТЮ ЗЕМЕЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ

5. На черговій сесії Полтавської облради, 7 липня, розглянули бюджетні та земельні питання. Перевиконання бюджету становить понад 600 мільйонів гривень. Депутати з деяких фракцій були не згодні із рішенням  щодо розподілу бюджетних коштів. Тому в залі виникла штовханина.

БИТВА ЗА 600 МІЛЬЙОНІВ

6.У 2021 році в Полтавській області спрямували 17 млн. 800 тис. гривень державного бюджету на придбання 18 шкільних автобусів на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.7 липня відбулася передача автобусів. На Гадяччині автобуси отримали Веприцька школа -2 автобуси та Сватківська школа -1 . Незабаром ці школи стануть опорними закладами освіти.

3 НОВІ АВТОБУСИ ДЛЯ СІЛЬСЬКИХ ШКІЛ

7. Замість восьми лісгоспів на Полтавщині буде чотири. До Полтавського приєднують Новосанжарський та Диканський, а до Миргородського хочуть приєднати Лубенський. До Гадяцького – Пирятинський лісгосп. Кременчуцький держлісгосп так і залишається самостійним.

ДО ГАДЯЦЬКОГО ЛІСГОСПУ ПРИЄДНАЮТЬ ПИРЯТИНСЬКИЙ

8. Наступного тижня, 13 липня, скликають сесію Гадяцької міськради: розглядатимуть положення про помічника- консультанта депутата і створення опорного ліцею на базі школи №4.

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...