4 липня: яке сьогодні свято

Поділитися новиною

Сьогодні в Україні – День Національної поліції України, День судового експерта, в США – День незалежності, День кантрі-музики, День салату «Цезар», Дні Тома Сойєра, День приготування яєчні на тротуарі, у Тонзі – День короля, в Латвії – День пам’яті геноциду єврейського народу в роки Другої світової війни, в Італії – День Гарібальді, у Норвегії – День народження королеви, в Руанді – День звільнення.

День Національної поліції України

Сьогодні, 4 липня 2021 року, відзначають День Національної поліції України. Згідно з Указом Президента України від 4 квітня 2018 року № 97. цей день призначений на 4 липня. 2015 року перші патрульні поліцейські прийняли присягу на Софійській площі у Києві.

День судового експерта

4 липня відзначають День судового експерта — професійне свято судового експерта. З ініціативою введення Дня судового експерта України виступила Координаційна рада з проблем судової експертизи, яка діє при Міністерстві юстиції України, мотивуючи своє рішення тим, що судово-експертна сфера має величезне значення для забезпечення правосуддя в суспільстві та захисту.

Що не можна робити сьогодні
Не можна у цей день обривати цвіт липи чи рубати липові дерева.
Не варто уникати сьогодні домашньої роботи.
Заборонено обманювати близьких.
Народні традиції і прикмети
Якщо у небі довго гримить, скоро буде затяжна негода.
Радісні співи солов’їв вранці обіцяли теплу погоду.
Якщо дме північний вітер – дощу не буде, якщо вранці багато роси – буде багатий урожай.
Спекотна погода вважалася передвісником морозної зими, а дощова – сніжної.
Іменини відзначають: Олексій, Анастасія, Антоній, Георгій, Іван, Іона, Максим, Микита, Микола, Павло, Терентій, Федір, Юліан, Юлій.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...