ГОЛОВНІ НОВИНИ, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОПУСТИТИ – В ОГЛЯДІ ВІД «БАЗАР МЕДІА В УКРАЇНІ»

Поділитися новиною

1.Із 1 липня  скасували мораторій на продаж землі. Купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть фізичні особи, громадяни України, проте не більше 100 гектарів в одні руки. Іноземцям ринок землі поки недоступний.

В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАВ РИНОК ЗЕМЛІ

2. Українці сплачують 1,68 гривні за кіловат-годину електроенергії. Цей тариф мав діяти лише до 1 липня, але Кабмін вирішив його продовжити щонайменше на місяць, допоки розробляють нову модель. Новий тариф може вступити в дію у серпні і сягне 3 гривень.

ВАРТІСТЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ НЕ ЗМІНИТЬСЯ ДО СЕРПНЯ

3.Підвищення виплат пенсіонерам, старшим  за 75 років, відкладається. Нарахування перенесли на жовтень.

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ПЕНСІЙ НЕМАЄ КОШТІВ

4.Головний санітарний лікар  вважає, що невакцинованих дітей, у яких немає протипоказань до щеплення, не треба допускати до шкіл, а варто навчати дистанційно.

НЕ ВАКЦИНОВАНИХ ДІТЕЙ ХОЧУТЬ ВІДСТОРОНИТИ ВІД НАВЧАННЯ.

5. Із початку року на Полтавщині поліцейські понад 1400 разів виїжджали на виклики щодо домашнього насильства, складено 165 адміністративних протоколів та вручено 164 термінових заборонних приписів кривдникам.

ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЛЮ

6. 32 пацієнти з наркозалежністю отримують замісну терапію у Гадяцькій міській лікарні. Усього на території області 11 медичних закладів надають лікування пацієнтам з розладами психіки та поведінки, що виникли через вживання наркотичних речовин – опіоїдів.

НА ПОЛТАВЩИНІ МЕШКАЄ ПОНАД 6000 ЛЮДЕЙ, ЯКІ ВЖИВАЮТЬ ОПІОЇДИ

7. 30 липня, працівники МКП “Комунсервіс” на тротуарах, розташованих вздовж вулиць Гетьманська, Полтавська та Лесі Українки змонтували одинадцять обмежувачів руху.

У ГАДЯЧІ ВСТАНОВИЛИ ПАРКУВАЛЬНІ БАР’ЄРИ

8.Новий TikTok-челендж: у Гадячі підлітки крадуть ковпачки з ніпелів на автомобільних колесах. Одна із причин, чому вони беруться порушувати закон –  збільшення обсягів підписників та популярність у мережі. Окрім цього,  на вкрадених деталях діти заробляють гроші.

ЦІНА ВИКРАДЕНОГО КОВПАЧКА НА ДОШЦІ ОНЛАЙН-ОГОЛОШЕНЬ – ВІД 50 ДО 150 ГРИВЕНЬ.

9. Курйозний випадок стався у Гадячі минулого понеділка – до магазину «Майстер», що на Гетьманській, забіг чоловік у чорній масці, поцупив коробку із грішми, сів у авто і поїхав у невідомому напрямку.

Правоохоронці намагалися затримати “злочинця”, наздоганяли його і, навіть, лунали постріли.

Проте, як виявилось згодом, це були практичні навчання, відбувалися зйомки відео сюжету.

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗНІМАЛИ КІНО

10. До уваги водіїв – 3 липня, у Гадячі, із 10 до 12 години, буде припинено  рух транспорту вулицею Чапаєва, від перехрестя із Гетьманською, до перехрестя із вулицею Білохи. Таке рішення прийняли у зв’язку із проведенням заходів до Дня Нацполіції.

У ГАДЯЧІ ПРИПИНЯТЬ РУХ ТРАНСПОРТУ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...