Топ порад, як визначитися з роботою мрії

Поділитися новиною

Знайти вакансію, яка повністю вам підійде, — задача нелегка. На сервісі OLX Робота з’являється велика кількість цікавих пропозицій. Але як серед них відшукати ту саму?

Визначтеся зі своїми намірами

Якщо вас цікавить робота в Кам’янці-Подільському і ви поки не знаєте, яку саме вакансію вибрати, варто прислухатися до своїх внутрішніх відчуттів. Коли ви будете знати свої наміри та цінності, то зможете зробити більш правильний вибір. Тому перед пошуком роботи дайте відповідь на такі питання:

  • Хто я?
  • Чим хочу займатися в житті?
  • Які плани на життя я маю?
  • Чого я чекаю від себе та інших?
  • Що я хочу отримати від роботи?
  • Чи хочу я додатково вчитися, якщо щось мене не влаштовує?

Пам’ятайте, що ринок праці змінюється постійно, тому зробити правильний вибір при нечітких цінностях дуже важко. Як тільки ви зрозумієте, ким бачите себе в наступні 5-10 років, зможете вибрати вакансію досить швидко.

Правило відшкодування

Це важливий пункт для тих, хто хоче змінити свою професію і не може визначитися з тим, куди далі йти працювати. Дехто змінює місце роботи через низьку заробітну плату чи відсутність перспективного росту. Але є й такі, кого не влаштовує начальник, надто важкий графік, недружній колектив. Щоб в майбутньому не натрапити на таку ж проблему, варто проаналізувати, що саме вам не подобалося. Виділіть до 5 основних речей та випишіть їх у список. Підбирайте нове місце так, щоб їх там точно не було.

Перспективні вакансії

Щоб почувати себе на посаді комфортно, людині точно знати, що вона має кар’єрний ріст. Тому при виборі вакансії вивчайте ринок праці. Відповідайте лише на ті пропозиції, які є перспективними для майбутнього.

Не бійтесь ставити питання

Якщо ви вже визначили для себе декілька пропозицій і домовилися про співбесіду, обов’язково випишіть собі основні питання, які вас цікавлять. Наприклад, про рівень заробітної плати чи можливості зростання. Не бійтеся ставити їх потенційному роботодавцю. Якщо вам не зможуть дати чіткі відповіді, можливо, краще перейти до наступного варіанту.

Витрачайте стільки часу, скільки потрібно, щоб знайти найкраще

Потрібно розуміти, що роботу мрії важко знайти за один день. Для цього потрібно витратити чимало часу та енергії. А поки йдуть пошуки, можна поглянути на часткову зайнятість чи ті вакансії, де не потрібен досвід. Так ви зможете отримувати гроші на життя та продовжувати шукати роботу мрії.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...