Із Днем молоді, Україно!

Поділитися новиною

День молоді – це офіційне свято усіх українських юнаків та дівчат, а також привід гарно провести час. В Україні це свято щороку відзначають в останню неділю червня, що в 2021 році припадає на 27 число.

Ми зібрали найцікавіші традиції святкування, історію виникнення свята та інші цікаві факти.

ЯК ВИНИКЛО СВЯТО

День молоді 2020. Фото: 24 канал

День молоді в Україні відзначається ще від 1958 року, в останню неділю червня.

Та коли Україна стала незалежною, то в 1994 році президент Леонід Кравчук підписав новий указ про святкування Дня молоді. Таким чином в вже незалежній країні узаконили свято на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України.

ТРАДИЦІЇ СВЯТКУВАННЯ

У День молоді в Україні прийнято заохочувати і нагороджувати успіхи найталановитішої молоді в різних професійних галузях – науковців, виробничників, військових, спортсменів, артистів, тощо. Тож щороку Кабмін вручає з цього приводу 60 премій.

Крім того, у це свято в багатьох українських містах влаштовують фестивалі, концерти, виступи, флешмоби, кінопокази, квести, конкурсні програми, спортивні змагання, розваги, майстер-класи, виставки, конференції тощо.

ХТО СВЯТКУЄ

День молоді 2020. Фото: unsplash.com

До святкування Дня молоді в Україні долучаються всі охочі. Хоча молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років, чисельність яких, згідно зі статистикою, в Україні становить понад 22% від загальної кількості жителів. Проте, згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації здоров’я, в категорію молодих людей потрапляють особи до 44 років.

Але загалом, немає різниці, скільки вам років! Якщо ви молоді душею, то День молоді – і ваш день також.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...