До судового розгляду призначено справу про вбивство матір’ю новонародженої дитини у Сватках

Поділитися новиною

        31.05.2021 за результатами досудового розслідування обставин смерті новонародженої дитини в селі Сватки Краснолуцької об’єднаної територіальної громади Миргородського району в грудні минулого року до Гадяцького районного суду Полтавської області прокурором направлено обвинувальний акт стосовно матері померлої немовляти.

        За версією слідства уночі 20.12.2020 після народження в будинку за місцем проживання живої здорової дитини жіночої статі 20-річна мати розірвала пуповину, яка з’єднувала дитину з плацентою, та під психологічним впливом не бажаних щойно здійснених пологів власноруч створила ситуацію, за якої дитина, проживши не більше 30 хвилин, потрапила у середовище, в якому дихання неможливе.

        Згідно висновків сторони обвинувачення безпосередньо через дії матері, за її рішенням, новонароджена дитина опинилася у відрі з помиями, майже на половину заповненим рідиною – безпосередньо у рідині головою донизу. Бажаючи настання смерті дитини, молода мати у подальшому не вжила жодних заходів для витягування дитини із рідини, тобто із середовища, в якому неможливо здійснювати дихання, у безпечний для життя стан. Через механічну асфіксію внаслідок утоплення в рідині новонароджена дитинка померла.

        Дії обвинуваченої кваліфіковано за ст.117 КК України – «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини».

        14.06.2021 у вказаному кримінальному провадженні відбулось підготовче засідання, за наслідками якого судом прийнято рішення про призначення судового розгляду.              

Дмитро Ходатенко, прокурор Гадяцького відділу Миргородської окружної прокуратури

LIVE OFFLINE
track image
Loading...