День шоколадного еклера, Всесвітній день тропічного лісу

Поділитися новиною

В Україні – День пам’яті і скорботи, у США – День радлера, День цибулевих кілець, День дурних чоловічих учинків, День технологій опалення, вентиляції та кондиціонування повітря, в Хорватії – День боротьби проти фашистів, у Сальвадорі – День учителя, в Латвії – День пам’яті героїв битви під Цесісом, у Колумбії – День адвоката, в Тайвані – День народження Куан Кунга.

Все про 22 червня

22 червня для українців є Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня – це також Всесвітній день тропічного лісу і День води, пов’язані із необхідністю збереження всього живого на нашій планеті.

22 червня – це ще й гумористичне Свято лоботрясів та не менш веселий День підморгування кішкам.

22 червня – за календарем православної церкви відзначається День святителя Кирила, архієпископа Александрійського (день св. Кирила).

А ще 22 червня є Днем літнього сонцестояння (інша назва – День літнього рівнодення).

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 22 червня вшановує пам’ять святителя Кирила Олександрійського, архієпископа, і преподобного Кирила Білоєзерського, ігумена. Інші назви свята: «Кирило», «Кирилин день», «Сонцеворот». Вважалося, що 22 червня літо вступало у свій розквіт, і це найдовший день у році. 

Не можна лаятися і сваритися – інакше чекай пожеж. Також не можна вбивати комарів після полудня, інакше їх стане набагато більше. У цей день потрібно утриматися від робіт з рослинами. 

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

– день спекотний – такою погода буде довго;

– з ранку йде дощ – до поганого врожаю.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...