Палити на балконі: можна чи ні?

Поділитися новиною

«Мій сусід давно на пенсії, тому постійно знаходиться вдома. У той же час він затятий любитель тютюну. Спускатися із четвертого поверху на вулицю, щоб покурити, звісно, він не хоче. Тому практично щогодини виходить із цигарками на балкон, або на сходовий майданчик.

Я молода мама, доглядаю півторарічного малюка, відповідно часто провітрюю квартиру. У нашій родині курців немає, тому до тютюнового диму ми не звикли. Проте, із цим нам «допомагає» сусід – наші балкони поряд і дим «затягує» у квартиру. Чесно кажучи, це вже набридло. Ми неодноразово звертались до нього, намагались домовитись, просили, але результату нуль. Допоможіть розібратись у проблемі в рамках законодавства!» – із таким питання звернулась до редакції гадячанка Марина.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», встановлено заборону на куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у громадських та інших місцях. Відповідно, на сходах під’їзду чи загальному балконі палити цигарки не можна, адже це громадське місце. 

Але, якщо ваш сусід палить на власній житловій площі (на балконі своєї квартири) він має на це законне право. У той же час, його можуть оштрафувати, якщо він буде смітити недопалками, адже це пожежонебезпечно.

Підготувала Оксана Кириченко за матеріалами «Блог права».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...